Günümüzde, çağımızın en büyük problemlerinden biri olan obeziteye çare olarak bir çok yöntem ileri sürülmektedir. Önemli olan bu yöntemler arasından en doğru olanı seçmek ve bu yolda doğru kişilerin danışmanlığı doğrultusunda ilerlemektir. Bugünkü yazımda sizlere 6 adımda sağlıklı bir şekilde zayıflayabilmenin sırlarından bahsedeceğim.
1.Adım: Doğru Kişilere Başvurun:
Bir beslenme uzmanı (diyetisyen) eşliğinde diyet yapmak geçmişten günümüze zayıflamak adına kullanılan en geçerli ve en sağlıklı yöntemdir. Unutulmamalıdır ki ‘diyeti diyetisyen yazar’.
2.Adım: Doğru Kiloyu Hedefleyin:
Kişi öncelikle yaşına göre ideal kilosunu öğrenmelidir. Buradaki yaş faktörü oldukça önemlidir. 40 yaşındaki birinin, 20 yaşındaki kilosuna inmek için ısrar etmesi oldukça zararlı sonuçlar doğurabilir. Öncelikle kişi yaşıyla ve ideal kilosuyla barışık olmalıdır. 
3.Adım: Porsiyonlarınızı Küçültün:
Besinler süt grubu, et grubu, tahıl grubu ve sebze-meyve grubu olmak üzere dört gruba ayrılır. Sağlıklı beslenmenin temel kurallarından biri de her öğünde dört besin grubundan bir miktar tüketmektir. Ancak porsiyon büyüklükleri önemlidir. Porsiyonlar bir miktar küçültülerek günlük alınan kalori miktarı azaltılabilir. 
4.Adım: Sağlıklı Besinleri Tercih Edin:
Besin tercihi sağlıklı beslenme açısından oldukça önemli bir noktadır. Ana ve ara öğünlerde tüketilebilecek yiyeceklerin birçok alternatifi vardır. Önemli olan bu alternatifler arasından en sağlıklı olanları seçebilmektir. Örneğin kahvaltıda salam, sucuk gibi işlenmiş besinler yerine mevsim sebzeleri, haşlanmış yumurta gibi yararlı besinler; ara öğünlerde cips, çikolata ve gazlı içecekler yerine badem, ceviz gibi yağlı tohumlar, meyveler ve süt ya da ayran gibi içecekler tercih edilmelidir. 
5.Adım: Bol Su Tüketin:
Su; besinlerin sindirilmesi, emilmesi, taşınması, metabolizması ve artık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Vücudumuzdaki dokuların, hücrelerin, organların düzenli çalışması su sayesinde olur. Vücut suyunun %20 oranında eksilmesi ölümle sonuçlanır. Su, sağlık açısından çok önemli olduğu gibi zayıflamaya da yardımcıdır. Yemeklerden yarım saat önce içilen 1 veya 2 bardak su tokluk hissi oluşturarak besin alımını azaltır.
6.Adım: Fiziksel Aktivitenizi Arttırın:
Günlük hayatta yapılan her şey bir aktivitedir. Hareketsiz bir yaşam beden ve ruh sağlığını olumsuz yönde etkiler, kalitesiz bir yaşama sebep olur. Fiziksel aktivitenin arttırılması ile kişi kendini daha sağlıklı ve zinde hisseder. Aynı zamanda günlük fiziksel aktivitenin arttırılması ile günlük harcanan kalori miktarı da artar. Bu durum zayıflama üzerinde doğrudan etkilidir. Günlük 30 dakikalık tempolu yürüyüş fazla kilolardan kurtulmak için önemli bir adımdır.