7 Haziran 2015 genel seçimleri için adaylığını açıklayanların yanı sıra kamuoyu nezdinde araştırmalar da bulunan ve adaylığını açıklamak üzere olanlarda var. Yozgat’ta siyasi ortama bağlı olarak öncelikle Ak partide daha sonra MHP ve CHP’ de aday adaylarının kendilerini göstermeleri bekleniyor. İlerleyen günlerde bunları hep birlikte izleyeceğiz. İşin doğrusu şu;Yozgatlı il dışından gelecek adayları kesinlikle istemiyor. Ayrıca bayatlamış, sevilmeyen kişilerden ve  halk tarafından istenmeyen isimlere de tepkili.
Şehrine bir taş bile koymamış, seçimden seçime Yozgat’a uğramış adaylara da halkın çok büyük tepkisi oluyor.Siyasi parti başkanları bunu iyi değerlendirmeli tabiî ki il başkanlarına da görevler düşüyor.tepkilerini koymalılar,gayreti çapası olmayan insanların elenmesi gerekir.Bu AK parti, MHP,CHP için geçerlidir. Aday adayı çokluğu önemli değil,sıralamaya giren ilk 4 ismin tespiti önemlidir.halka rağmen belirlenen isimler çok büyük tepki alacaktır.adına temayül yoklaması deyip kapalı kapılar ardından belirlenen isimler halk tarafından tepki almaktadır.il başkanları bazı isimlere  artık yeter demelidir.Yeni simalar, genç beyinler hizmete talip olmalıdır.
Seçimler öncesi Yozgat’ta olmayan Yozgat’ı bilmeyen, iline hiç uğramayan isimlere bakıyorsunuz ki,seçimlerde sıpır sıpır dökülüp adayız diyorlar.”Ya kardeşim adaysınızda siz Yozgat’a ne verdiniz.?” Düne kadar siz nerdeydiniz ? Maalesef seçim dönemlerinde boy gösteriyorlar.her üç partide bu yanlışı yapıyor, millete-halka rağmen sevilmeyen isimleri sıralamaya getirip halkın tepkisini topluyorlar. Yozgat ve Yozgat’lı dayatma adaylardan dış güdümlü adaylardan kurtulmalıdır. 
Yozgat’ı ve Yozgatlıyı seviyorsanız onun iradesine de saygı göstermek zorundasınız. Bunun lamı cimi olur mu ?
Hizmet esas değil mi ? Ehliyet- Liyakat, kültür birikimi,çalışma azmi esas değil mi? Birilerinin bazı bahanaları çığlık gibi kullanmasına niye müsaade edeceksiniz ki ? 
Halk iradesine saygımız varsa , tercih sistemini getirirsiniz ya da partiler adaylarını ön seçimlerle belirler, öyle değil mi ? Kalın sağlıcakla.