KÖYLÜNÜN nesi var…. Para yok, pul yok, pazara gidecek dermanı yok. Yaz aylarında su bulabilirse küçük bir bahçe eker, sebze, meyve, domates, biber, salatalık, falan filan eker, iyi kötü sofrasını şenlendirir. 
Haşarı köy gençlerinin genel hatıralarını oluşturan heyecan ve macera dönemleri ise bağ-bostan hırsızlıklarıyla, tavuk-culuh ferfanaları olduğunu hepimiz biliriz.  
Çocukluğu ve gençliği mazaratlıklarla geçmiş, aşırı özgür, şımarık ve şamatacı Piç Paşa diye bir delikanlı var. Bağ bostan talanlarında zeki, çevik ve tecrübeli. Piç Paşa ve arkadaşlarına karşı tüm köylüler, bağında, bahçesinde talana karşı sürekli tedbir alıyor, duvarların sağını, solunu emniyetli hale getirmek için çit-çubuk ve taş gibi argümanlarla güçlendirip, yükseltiyorlar. Piç Paşanın babasına bahçe sahiplerinden günlük şikayet geliyor. Babası Paşa’yı dövüyor, sövüyor, eve hapsediyor, başında bekliyor, gebertiyor amma nafile. Serbest bıraktığında yine şikayetler gelmeye devam ediyor. 
Hatta Paşanın Babası köylünün şikayetinden bezdiği için köyün dışında yüksek bir yerde olan evinin önüne çıkıp köylüye bağırıyor. 
-“Gonşulaaarrr. Paşayı guveriyom. Malınıza melalınıza mıhâtolun. Mesuliyet gabil etmem aminim.” diye açıklama yapıyor. 
Köy sakinlerinden biri olan Durah Dayı, kavgadan, husumetten, beladan, ürküp korktuğu için haşarı gençler ve aileleriyle dalaşıp, yüz-göz olmamak amacıyla hıyar, gırmızı, baldırcan, suvan, pahla ne ektiği küçük bahçesinin etrafını sağlam ve yüksek çitlerle örerken Piç Paşa yanına yaklaşıyor.
-Ne yapıyon Durak emmi..
-Norüyüm yavrım garıh-gatıh ektim, pijler bahciye girmesin diyi sağını-solunu bekidiyom.
-Sen ne gatlek bekidirsen bekit, isdersen duvarlarını sur gibi yap, ben gine girer o üzümleri, hıyarları yolarım.
-Lan get şurdan gavur toğmu benim depemi attırma, gahar bi ton zopa çekerim köpoğlu kopek.
-İstersen iki ton zopa çek. Garığın üsdünde ağnanarah yolacağam. Goynu, goltuğ doldurup gotüreceğam.
-Get lan gavur toğmu, sen ecelinemi susadın, Goynu goltuğ yosup noreceğan, sende din iman yohmu ehlahsız.
-Yoh aminim sen ne dersen de. Hatta biyaz torbaynan, gağnı çuvalıynan yolup yiyeceğam..
-Oğlum çuvalınan yolduğunu nası yiyeceğan, tohmalan, aciğnide anana götür o yisin.