Aleviler M.S 900-1200 yıllarında Anadolu’nun kuzeyinden ve güneyinden aldığı Türkmen göçünün kuzey kolunu teşkil eden topluluktur. 
Alevilik ise; Türkmenlerin, M.S 8. – 10. yüzyıllarda Sivas-Tephrike (Divriği) de yaşamış kendilerini Hak dostları olarak adlandıran, Bizans’a bile her fırsatta başkaldırmış, halkla kültürel etkileşimleri sonucunda oluşan İslam, Şamanizm ve Anadolu, Orta Asya sentezli bir inanç sistemi bir dünya görüşüdür. 
Alevilik kesinlikle Şii bir inanış biçimi değildir! İslam Dünyasında sadece Anadolu ve yakın çevresinde görülür, yaşanır.
Ancak hala ısrarla kendisini Kürt Alevi olarak gören ve bu şekilde lanse edenler var, bunların en başında kimliğinden bihaber Kılıçdaroğlu geliyor.
Annesi Ermeni, babası Türkmen Alevisi olan nasıl Kürt Alevi oluyor anlayabilmiş değilim.
Allah aşkına birisi bu adama bir kimlik çıkarsın.
Her ne kadar “hayır bunlar ülke kültürünün zenginliğidir, bunları açıklamak bile gericiliktir” dese de bazı vekiller kabul etmek gerekir ki bunları araştırmak tarih zenginliği ancak bu durumu Kürt Alevisi vardır olarak değerlendirmek ve görmek ise tarih körlüğü cahillikten başka bir şey değil.
Anlamayanlara şunu söyleyin, Evliya Çelebi’nin SEYEHATNAME sini okuyun ve bilmiyorsanız öğrenin deyiniz.
Böyle bir kimlik olmadığı halde sırf Alevi kardeşlerimizi farklı göstermek ve kültür asimilesi yapmak için ya da kendilerini saklamak için bu inkârcılığı sürdürmeleri manidardır.
Yakın tarihlere bakarak gerçekleri asla öğrenemezsiniz, dünün Kemalist düşmanları bu günün Kemalistleri oldu, sırf son on yılı aşkındır iktidar sahiplerinin inadına daha da Kemalist oldular, yazık!
Aslında işin özü dünün Kemalistlerine karşı çıkanlar bu gün inadına Kemalist değil aksine inadına hükümet yanlısı olması lazım, neden mi? Neden olacak bu güne kadar yani 92 yıllık cumhuriyet tarihinde Kürt kardeşlerimize de, Alevi kardeşlerimize de hürriyetin ne olduğunu gösteren bu hükümet oldu.
Ana kültürlerini ananelerini yaşamaya bu hükümet imkân vermedi mi? Şimdi bunun tam tersini yapmışlar gibi bazılarının kışkırtmaya çalışması ihanet, nankörlük, hainlik değil de nedir?
Ne zaman Ermeni ile Kürt ve Alevi kardeşlerimizi birbirinden ayırıp bakarlarsa o zaman bu ülkenin sorunlu kimliğini de öğrenmiş olacaklar, bu milletin ne Aleviler ile ne de Kürtler ile sorunu yoktur olamaz!
Bu milletin sorunu “rahat durmayan, ona verilen imkân ve olanakları kin ve nefret ile çıkarları doğrultusunda kullanan, yeri gelince hepimiz Ermeni’yiz diye bağıranlar, ortalığı yakıp yıkanlarladır.”
Bizim değerlerimize saygılı olan yediği tasa kirlemeyen hangi ırk ve milletten olursa olsun ülkemde daima saygı ile karşılanmış ve kollanmıştır, bunu inkâr etmek nankörlüğün kelime anlamından başka bir şey değildir.
Yükselen değeri ile yeni Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlara en güzel malzeme kimlik kavgası çıkartmak ve bunu mezhepler aracılığı ile daha da fazla ateşlemektir, ancak bu millet bunu yemeyecek!
Yazıma gösterdiğiniz yoğun ilgiye teşekkür ederim…
Mehmet Hacıismailoğlu.