Bugün gazeteniz İLERİ’nin 43 Yılı geride bırakarak 44. Yıl’a merhaba dediği ilk gündür.
    Belki şaşırdınız! bu önemli gün neden bu sütundan sade bir şekilde duyuruluyor diye!
    Bakın anlatayım…
    İleri Gazetesi’nin Yazıişleri eski müdürü ve usta yazarımız Saygı ÖZTÜRK geçen sene 43. yıla girmemiz nedeniyle köşe yazısını gönderdikten sonra bana “Mükremin bu yıl dönümleri çabuk geliyor, İleri Gazetesi de 50. Yıla yaklaşıyor şu yıl dönümlerini artık 5 yılda bir yapsak, bak büyük gazeteler artık 5 yılda bir özel yıldönümleri yapıyor, İLERİ’nin de artık zamanı gelmiştir. Ne dersin, daha iyi olmaz mı?” diye teklif etmişti.
Saygı ÖZTÜRK’ün bu teklifine “Abi doğru söylüyorsun arşivlere baktığımda ne kadar yaşlandığımız daha iyi anlaşılıyor, yıllar ne çabuk geçiyor, dediğiniz gibi İLERİ’ninde artık 5 yılda bir yıldönümü yapması daha iyi olur” diyerek destek vermiştim
    İşte şimdi bu desteği hayata geçirme zamanı, 50’li yıllara doğru yelken açan İleri Gazetesi artık her 5 yılda bir kutlama yapacak.
    Önümüzdeki yıl, 2011 yılında 45. yıla adım atacak olan İleri’nin artık yıldönümlerini 45-50-55 gibi 5 yılda bir yapacağını buradan duyuruyoruz.
    Ayrıca bir duyurumuz daha olacak!
    Gazeteciliğe babam rahmetli Nazım Kayhan’ın Yerköy’deki gazetesinde başlayan, Tonosluoğlu çarşısında elle sallama Rus tiposunda Yozgat’ın ilk vasıflı gazete çıkartma mücadelesini başlatan, İLERİ Gazetesi’nde Yazıişleri müdürü olarak çalışırken Hürriyet Gazetesi’ne adım atan, İleri’den desteğini hiç esirgemeyen, Saygı ağabeyime ve  tüm gazetemiz okurlarına buradan duyuruyorum.
    Matbaası gelişmiş, tasarım atölyesi oluşmuş, modern, insan kaynaklarına önem veren, genç kalemlerin önünü açan, yeni çehresi ve en önemlisi kendi yerinde, daha özgür bir İLERİ GAZETESİ ve BASKI TESİSİYLE Yozgat halkına yeniden yürekten bir MERHABA demek için gün sayıyoruz.
    Saygı ağabeyimizi ve tüm İLERİ okurlarını “kurdelesini kesmek” için bekliyoruz…
    2 Ay içerisinde “Allah izin verirse” açılışını hep beraber yapacağız.
    İleri’nin 44. yılına ulaşmasında desteklerine devam eden değerli İLERİ okurlarına, matbaa sektörünün gelişmesine iş vererek katkı yapan değerli müşterilerimize, “haset/fesat” üreticilerinin değil de yatırım yapan insanların kıymetini bilen aziz Yozgatlı hemşehrilerimize ve İLERİ’nin sizlere ulaşmasında emeği olan; Erhan Kayhan-Seda Erkılıç - Tarık Yılmaz - Yasin Nazım Kayhan - Murat Karatekin - Ali Şahiner - İlknur Kayhan - Abdullah Durgut - Ahmet Ayverdi - Seyfettin Güneş - Yavuz Candemir - Emre Özer - Adem Düzcan ve Resul Kılıç’a teşekkürü bir borç biliyorum…