Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinizin ve bütün ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. 
Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekim´de ulusça, kıvançla kutladığımız bir milli gündür.Bu günde yurdumuzun hemen her yerinde ve okullarımızda törenler düzenlenir, konuşmalar yapılır, şiirler okunur ve şölenler verilir. Bugün bizim için önemli ve değerli bir gündür.Çünkü bugünde, 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet kurulmuş ve insanlar Cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır 
Bugün Cumhuriyetimizin maruz kaldığı tehditleri daha iyi değerlendirebilmenin yolu da, kuruluş yıllarında verilen mücadele ile devletimizin temellerinin atıldığı dönemleri ayrıntılarıyla bilmekten geçmektedir.
Basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olma tehlikesine maruz kalan milletimiz, yaşanmış bir destan sonucunda kendi geleceğini belirleme imkânını Cumhuriyetimizin ilanı ile bulmuştur.    
Türk milletinin eseri olan bu olağanüstü sonuç, daha sonraki dönemlerde bağımsızlık heyecanı duyan mazlum milletlere ilham ve esin kaynağı olmuş, örnek ve öncü bir nitelik taşımıştır.
Cumhuriyetimizin kuruluşu aynı zamanda; umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış olmasına rağmen, millet kudretine olan inancın ve atıl duran bu güçten nasıl bir mücadele yöntemi ile sonuca ulaşılabileceğinin eşi bulunmaz bir örneği olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti devleti, temelini, egemenlik hak ve sınırlarını, bin yıla yaklaşan bir tarih birikimiyle, kendi milli değerleri üzerinde oluşturmuştur. Cumhuriyet bu açıdan yalnızca bir yönetim değişimi değil köklü bir sosyo kültürel gelişimin ve milletleşme sürecinin de dönüm noktasıdır. 
Cumhuriyetimiz, vatanın bağımsızlığı  ve milletin hürriyeti uğruna ölümü göze almış kahramanların Türk milletini ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacı olmuş, niteliksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olma tehlikesi ile yüz yüze olan milletimiz yaşanmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanı ile kendi geleceğini Cumhuriyetle belirlemiştir.  
Türksüz bir dünya hedefleyen küresel güçlerin emelleri Atatürk'ün gösterdiği yönetim, üstün muhakeme gücü ve stratejik hamleleri ile son bulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti\'nin kuruluşu ile noktalanmıştır. 
Atatürk'ün “benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimiz, onun dehası, komutanlık nitelikleri, geniş vizyonu ve yüksek milliyetçilik duygularının milletimizle kaynaşmasının sonucudur. 
Türk Milleti olarak zor ve çetin günlerden geçmekteyiz.Umarız bu sıkıntılar ve çekilen zorluklar Türk’ün şahlanışına ve birliğine vesile olur. 
Bu düşüncelerle, mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün yıldönümünde, büyük Türk Milletinin bayramını kutluyor; büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz. 
Cumhuriyetimize kötü gözle bakan kim olursa olsun, bu millet tüm gücüyle bunların karşısında olacaktır. 
NE MUTLU TÜRK'ÜM 
DİYENE