Cumhurbaşkanlığı armasındaki 16 yıldız, 16 Türk İmparatorluğunu simgeler. Bu imparatorluklar şöyle sıralanmaktadır:
Bu 16 Türk İmparatorluğunun içerisinde yer alan, şu dört imparatorluğu ele alacak olursak: 
1- ALTINORDU (ALTINORDA): 
Kurucusu Baturhan’dır (bir diğer adı Batu). Önce şu “altın” kelimesi nereden geliyor onu yazalım; Altınordu hakanı, Cengiz Han’ın torunu Toktamış’ın çadırının kubbe kısmını altınla kaplatmasından dolayıdır. Olmuş adı ALTINORDU…
Altınordu, bir Moğol olan Cengiz Han’ın çocuklarının ve torunlarının devletidir. Bu devletin uzaktan, yakından Türklükle hiç ilgisi yoktur. Armadada yer alması Türklüğü hiç mi hiç yüceltmez. Bu imparatorluk içerisinde Türk oymakları da vardır. Ordunun bir kesimi de Türk’tür, ancak bir Türk devleti demek yanlıştır. Ey tarihçilerimiz sesimi duyuyorsanız? Duyduk deyiniz! 
Toktamış’ı yenen Tatar Timur, bu devleti ortadan kaldırarak, Timur İmparatorluğu’na katmıştır. Bu devlet, Moğollar’dan Tatarlar’a geçmiştir. Soru – yorum: 16 Türk Devleti Armasında da ne işi var?
2- BABÜR İMPARATORLUĞU: 
Kurucusu Babür’dür. Annesi, Cengiz Han’ın torunlarından Yunus Han’ın kızı Kutluğ Nigar’dır. Babası, Ömer Şeyh Mirza’dır. Ömer Şeyh Mirza, Timur’un oğlu Miran Şah’ın torunudur. 
Babür İmparatorluğu 1526 yılında kurulmuş olup, bizde (1526’da Mohaç’ta savaş etmekteydik. S.T.) İmparatorluğun esas adı “Hint – Moğol” diye geçer. Bu ibare de yanlıştır. Hint – Tatar diye geçmesi gerekir. Babür İmparatorluğu bünyesinde, bizim Türkler de vardır. Bu varoluş Türk Babür İmparatorluğu diye anılmasına, yazılmasına sebep olamaz. Bu imparatorluk Tatarlarındır. Babür İmparatorluğu’nun bir Türk İmparatorluğu olmaması Türk’ün şanından hiçbir şey eksiltmez…
Ey tarihçilerimiz, sesimizi duyuyorsanız üç defa tık sesi verin…
3- AVARLAR: 
Bu topluluğun bir adı da Juanlardır. Cücenler diye de anılırlar. Türk olmayan, Türkleşen bir topluluktur. Tipik melez, derleme bir devlettir. Avarlar homojen bir etnik grup değildirler. Asya’da uzun müddet Göktürkler’in boyunduruğu altında kalmışlar, sonrasında Avrupa’ya göç etmişlerdir. Bir Türk devleti, imparatorluğu demek yanlıştır.
4- TATAR – TİMUR 
İMPARATORLUĞU
Barlaslardan Turagay’ın oğlu Timur tüm zorlamalarına rağmen, Moğollardan kız alarak Moğollarla akrabalık kurabilmiştir. Barlaslar, Türkleşmiş Tatarlardır. Tatar Timur’un akıttığı Türk kanı deryaları doldurur da taşar… Bir zamanlar, tarihçilerimiz! armada yer alan Cengiz İmparatorluğu’na da ses çıkartmamışlardı da, Cengizhan İmparatorluğu uzun müddet hem armadada kalmaya devam etmiş hem de Türk devleti! diye anılmıştır.
•••
Gelelim sadede; Türk tarihi yeniden yazılmalıdır. Çin, Moğol, İran, Rus ve Özbek tarih kaynakları bir akademisyen kurulunca incelenmelidir. Daha doğrusu Türklerle ilgili Dünya tarihi taranmalıdır. Türk Tarih Kurumu’na çok iş düşmektedir.
16 Türk İmparatorluğu içerisinde, Altınordu’ya, Timur İmparatorluğu’na, Avarlar’a, Babürlere yer olmadığı görülecektir. 
Ey tarihçilerimiz, bırakın hamaseti, hikâyeleri de birazcık araştırmaya yönelin. Göreceksiniz tarihte ne Türk devletleri boy göstermiştir, 16 yıldızın dışında onlarca Türk devleti vardır.
Yine son sorum olacak, kıymetli tarihçilerimize;
Armada da, Oğuzlar, Kıpçaklar (Kumanlar), Kırgızlar, Karluklar neden yoklardır. İskitler (Sakalar) ve Sümerlerle ilgili bir çalışmanız var mıdır?
Tarih roman değildir, hikâye hiç değildir. Tarih, sağlam kaynak ve belgelere dayanır.
Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Meclis Başkanımıza, Millî Savunma Bakanımıza ve Türk Tarih Kurumu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Refik Turan’a, “Türk Tarihi yeniden yazılmalıdır”, teklifimi arz ediyorum.
Not: Tüm yaşamım boyunca, bizim Yunus’un “Yaradılanı severim, Yaradandan ötürü” sözü ışığım olmuş, hep bu söz doğrultusunda yürüdüm. Şiranım da, sen, ben yok biz varız olmuştur. Ancak bir Türk olarak tarihimi bilmek ve araştırmakta görevimdir. 
(S.T.)